«Весняний натюрморт з елементами народності»: підведено підсумки конкурсу

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Без рубрики > «Весняний натюрморт з елементами народності»: підведено підсумки конкурсу

Як повідомлялося на сайті педагогічного факультету на початку травня, усіх юних художників і тих, хто бажає ними стати (від школярів молодших класів до студентів вишу – прим.авт.) було запрошено взяти участь у дистанційному творчому конкурсі малюнків і декоративних композицій на тему «Весняний натюрморт з елементами народності», що проходив у рамках VIІ Міжнародного полікультурного  фестивалю-конкурсу «Переяславський дивограй – 2020». Конкурс добіг свого завершення, і ми з радістю констатуємо, що в ньому взяли участь 27 учасників з різних куточків Київщини, міста Переяслава, Білої Церкви, ЗЗСО переяславського району

Приємно, що учасники дослухалися поряд організаторів, а відтак у техніці творчих робіт може використовувалися різні художні матеріали: акварель, гуаш, акрил, олія, вугілля, туш-перо, тощо. Що ж до надісланих декоративних композицій, то їх було втілено в техніці  розпису, аплікації, витинанки.

Юні художники проявили креативні художні здібності та майстерність, їх твори випромінюють світло і любов до життя, демонструють почуття кольору та розуміння композиційної побудови. Серед переможців було визначено наступних дипломантів:

 

І КАТЕГОРІЯ (УЧНІ 1-8 КЛАСІВ)

В номінації «Живопис»

І місце виборола Кононенко Валерія (учениця 5-А класу, ЗОШ І-ІІІ ст. №7 м. Переяслава).

ІІ місце – Доморацька Олександра (12 років)

ІІІ місце – Бахтурідзе Ніколь (1клас, ЗОШ І-ІІІ ст. №7 м. Переяслава) та Порало Ольга (5 клас, ЗОШ І-ІІІ ст. №7 м. Переяслава).

В номінації «Декоративно-прикладне мистецтво»

І місце здобула Барановська Анастасія (5 кл. Дівичківського НВО «ЗЗСО І-ІІІ ст.-ЗДО»).

ІІ місце – Сурель Артем (10 років, Вугледарський культурно-дозвіллєвий центр, студія «Майстерня радості»).

 

ІІ КАТЕГОРІЯ (УЧНІ 9-11 КЛАСІВ)

В номінації «Живопис»

ІІ місце отримала Дорогань Дарина (учениця 9 класу Стовп’язького НВО).

ІІІ місце – Дубровіна Анастасія (16 років, учениця 10 класу Білоцеркіської спеціалізованої школи 1-3 ст. №12 з поглибленим вивченням інформаційних технологій м. Біла Церква, Київська область).

 

ІІІ КАТЕГОРІЯ (СТУДЕНТИ ЗВО ТА КОЛЕДЖІВ)

В номінації «Живопис»

І місце здобув Мацьовка Роман (І курс, Університет Григорія Сковороди в Переяславі), Захаров Олександр (4 курс, Університет Григорія Сковороди в Переяславі) та Михайлов Михайло (4 курс, Київський національний університет технологій і дизайну).

ІІ місце розділили Шень Лідія (ІІІ курс м/с, Університет Григорія Сковороди в Переяславі) та Карпенко Вікторія (І курс, Університет Григорія Сковороди в Переяславі).

ІІІ місце – Грицай Антоніна (І курс, Університет Григорія Сковороди в Переяславі) та студенти 3 курсу Шостак Наталія й Марченко Вікторія (Університет Григорія Сковороди в Переяславі).

 

В номінації «Декоративно-прикладне мистецтво»

І місце отримала Березорудська Любов (студентка ІІ курсу ОНМ Університету Григорія Сковороди в Переяславі).

ІІ місце – Соснина Катерина (4 курс, Університет Григорія Сковороди в Переяславі).

ІІІ місце – Шень Лідія (ІІІ курс м/с, Університет Григорія Сковороди в Переяславі).

Вітаємо переможців, і маємо надію, що талановита молодь нестиме в світ тільки добро, будуватиме колоритне й гармонійне життя.

 

Прес-центр кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання

Leave a Reply

Недавні записи

Категорії