Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри музичного мистецтва і методики навчання > Демонстрували свою творчість, співали і збирали кошти на потреби ЗСУ: як в УГСП пройшла мистецька акція «Разом до перемоги»

У четвер, 29 вересня 2022 року у фоє корпусу №1 Університету Григорія Сковороди в Переяславі для наших студентів та викладачів була проведена благодійна мистецька акція «Разом до перемоги».

Захід приурочили Дню працівників освіти та Міжнародному дню Музики. Крім того, у ході виставки були зібрані кошти на потреби наших земляків, які захищають Батьківщину у лавах Збройних Сил України.

Організаторами акції були представники факультету педагогічної освіти менеджменту і мистецтва, зокрема: декан факультету, професор, кандидат педагогічних наук Наталія Ігнатенко, заступник декана з виховної роботи  Інна Рубан, заступник декана з культурно-масової роботи Алла Захарченко, а також викладачі кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання.

Акція розпочалась з виставки картин, іграшок, плетених гачком, та виробів з природних матеріалів. Свої робити продемонстрували студенти факультету педагогічної освіти менеджменту і мистецтва. Особливу увагу привертали до себе роботи студентів спеціальності «Середня освіта (Образотворче мистецтво)» під керівництвом кандидата педагогічних наук Татяни Носаченко, старшого викладача Олени Шпитальової, старшого викладача Інни Рубан та старшого викладача Романа Мотузка. До презентації своєї творчості долучилися і інші факультети, зокрема здобувачі факультету технологічної і математичної освіти.

Концертну програму розпочав талановитий ведучий, концертмейстер кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Валентин Паламарчук. Він протягом усього заходу у своїх руках тримав плетену іграшку Бавовнятко як лот-символ незламності українського народу і віри у прийдешну перемогу над рашизмом. Музичними виступами порадували студенти зі спеціальності «Середня освіта (Музичне мистецтво)», а саме: студентка ІІІ курсу Вікторія Коркач з вокальною композицією «Купальський вінок» (викладач Алла Захарченко), студент ІІ курсу В’ячеслав Кривошей з піснею «Обійми» (викладач Олена Ткаченко), студентка ІІ курсу на базі МС Аліна Батечко з піснею «Слава Україні!» (викладач Алла Захарченко), студент І курсу на базі МС Максим Белих з інструментальною композицією «Віночок весільних пісень» (викладач Микола Губар).

Також до концертних виступів долучився Зразковий дитячий ансамбль гармоністів із міста Жашків, учасницею якого є студентка І курсу Ольга Іваненко. Керівник ансамблю – Іван Сухий. Колектив виконував різножанрову музику на високому рівні, але найбільше глядачів захоплювали композиції відомих популярних українських пісень таких як «Червона калина» чи «Стефанія».

З вітальним, почесним словом виступив ректор університету Віталій Коцур, який був приємно вражений виступом колективу гармоністів із Жашкова. Віталій Вікторович подякував організаторам і учасникам акції за відродження та популяризацію української музики і мистецтва.

Сподіваємось, що такі благодійні акції неодноразово будуть проходити у нашому університеті. Тому що, тільки підтримуючи ЗСУ та один одного у цей нелегкий час, ми зможемо разом прийти до перемоги!

Пресцентр кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання

Недавні записи

Категорії