Фігурки і квіти з бісеру, об’ємні аплікації та плетені «Пундики»: волонтерські арт-зустрічі сковородинівців продовжуються

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри музичного мистецтва і методики навчання > Фігурки і квіти з бісеру, об’ємні аплікації та плетені «Пундики»: волонтерські арт-зустрічі сковородинівців продовжуються

Щотижневі зустрічі викладачів кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання сковородинівського університету з дітьми та дорослими, які переїхали до Переяслава з тимчасово окупованих територій, уже стали доброю традицією. Учасники майстер-класів уже навіть встигли стати для переяславців рідними.

Цього разу, 11 травня 2022 року, учасники волонтерської творчої майстерні створювали креативні вироби з паперу, ниток і бісеру, даруючи учасникам зустрічі яскраві моменти спілкування з мистецтвом, занурюючи дітей в творчі хвилини різних майстер класів.

Студенти-образотворці IV курсу факультету педагогічної освіти, менеджменту та мистецтва Віктор Смірнов та Юлія Овсієнко навчали юнаків та дівчат робити фігурки і квіти з бісеру. Діти так захопилися творчим процесом, що й не помітили як швидко промайнуло 2 години заняття. У ході майстер-класу обговорювали які є види, техніки декоративно-прикладного мистецтва, як прості «дрібнички» можуть створити затишок в оселі. Водночас кожен розповів про свої захоплення, не забули навіть про своїх чотирилапих улюбленців.

Щось неймовірне відбувалося в групі дошкільнят і початківців. Море радості, енергії, креативних ідей випромінювали діти на занятті доцента кафедри Тетяни Носаченко та старшого викладача кафедри Олени Шпитальової. Наймолодші «дизайнери» створювали образ веселого і сміливого курчати в техніці об’ємної аплікації.  Робота вимагала посидючості й акуратності, тому потребувала великих зусиль сконцентрувати й утримати увагу непосидючих дітей. Учасники розповідали вірші, слухали музику, співали разом «Ой, у лузі червона калина», яку, до речі, знали усі діти.

Старша викладачка кафедри Інна Рубан з групою дорослих завершували розпочату минулого тижня роботу. Мами й бабусі виготовляли плетені декоративні подушечки. Цього разу потрібно було дов’язати та з’єднати деталі, наповнити виріб та оздобити його вишивкою. Декоративні, яскраві, колоритні подушечки «Пундики» стали їх улюбленим предметом, а сам процес приніс багато позитивних емоцій та захоплення.

«Незважаючи на втому, ми залишилися задоволені, що мали змогу поспілкуватися з дітьми, хоч на певний час відволікти їх від страхіття війни, дати можливість розвиватися і дізнаватися щось нове й цікаве через мистецтво», – коментують організатори творчих зустрічей.

 

Пресцентр кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання

Недавні записи

Категорії