Емоційне благополуччя як запорука здоров’я: сковородинівці провели майстер-класи для українців, які зазнали вимушеного переселення

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри музичного мистецтва і методики навчання > Емоційне благополуччя як запорука здоров’я: сковородинівці провели майстер-класи для українців, які зазнали вимушеного переселення

Продовжуючи творчі зустрічі з людьми, які вимушено залишили свої домівки, 5 травня 2022 року педагоги кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання факультету педагогічної освіти, менеджменту та мистецтва Університету Григорія Сковороди в Переяславі провели чергові майстер-класи.

Заняття «Веселкова музикотерапія» з дітьми дошкільного віку провела професорка кафедри Ірина Малашевська. Дошкільнята мали можливість поспівати українські народні пісні, потанцювати, помузикувати на маракасах, колотунчиках і клавесах, пограти в музичні ігри, потанцювати тощо.

«Емоційне благополуччя є запорукою психічного та фізичного здоров’я дітей. Радісне сприйняття життя має бути нормальним станом кожної дитини. І, сподіваюся, що музикотерапевтичні заняття хоч трішки допоможуть нашим дітям», – переконана Ірина Анатоліївна.

Професор кафедри Анатолій Мартинюк провів музичне заняття з дітьми молодшого шкільного віку. Тут діти вивчали українські народні пісні, музикували на електронному піаніно, слухали розповіді про композиторів тощо. «Під час заняття діти демонстрували зацікавленість, творче натхнення і яскраві емоції», – коментує Анатолій Кирилович.

Старша викладачка кафедри Інна Рубан провела майстер-клас з виготовлення в’язаного «Пундика» (декоративної подушечки) з дорослими учасниками. «Дві з половиною години дорослі релаксували над виготовленням «Пундика». Навчилися в’язати пальчиками з плюшевої нитки, отримали багато задоволення від творчого процесу», – зазначила Інна Володимирівна.

По завершенню зустрічі усі з радістю в очах та посмішками залишилися задоволені, що викликало у викладачів тільки позитивні емоції і бажання знову провести щось цікавеньке. Адже, як говорив Сократ: «У кожній людині сонце. Тільки дайте йому світити».

Нагадаємо, кандидат педагогічних наук, доцент, членкиня спілки дизайнерів України та Національної спілки краєзнавців України Ольга Стрілець проводила ряд майстер-класів з техніки «малярство на склі» на Львівщині.

 Пресцентр кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання

Категорії