Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри музичного мистецтва і методики навчання > «Святкова магія»: студенти-образотворці разом з Оленою Шпитальовою створили новорічну інсталяцію

Не дивлячись на незручності в умовах карантину, студенти груп Ом-31 та Ом-21 спеціальності «Образотворче мистецтво» під керівництвом викладача кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Олени Шпитальової зуміли показати свій потенціал, творчий підхід і подарувати святковий настрій сковородинівцям. При вивченні дисципліни «Оформлювальне мистецтво» на сходовому майданчику 3 поверху 1 корпусу університету вони представили інсталяцію під назвою «Святкова магія».

Олена Вадимівна розповідає:

«Оформлювальне мистецтво – галузь декоративного мистецтва, що синтезує зображувальні засоби архітектури, образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва, театру, кіно, телебачення, експозицій, різних форм реклами тощо. Сьогодні оформлювальне мистецтво – це той напрямок, коли студент може проявити свій потенціал, творчий підхід, своє вміння, застосувавши прості матеріали і надавши їм нового значення.

У представленій інсталяції ми бачимо як простий картон може стати хатинкою, ялинкою або оленем, ефекти фарби підсилюють бажаний ефект. Екібани, маленькі ялинки, листівки які тільки доповнюють інсталяцію і створюють святковий настрій так само зроблені з простих речей: шишок, лози, паперу, солоного тіста. Новорічні свята вже не за горами, тому їх чарівною атмосферою можна починати заряджатися прямо зараз. Чарівна магія засніженого зимового лісу в поєднанні з білосніжною палітрою і казковими ялинковими іграшками, створюють неповторну новорічну атмосферу і відчуття приходу дива. Дива, на яке чекають усі – як дорослі, так і діти».

Викладач особливо хоче відзначити старання студентів групи Ом-31: Антоніну Грицай, Романа Мацьовку, Аполлінарію Веклюк та студентів групи Ом-21: Мирославу Льодову, Руслану Реготун.

Долучайтеся до творчої атмосфери, створюйте собі і рідним святковий настрій разом з нами. З прийдешніми святами!

 

Пресцентр кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання

Категорії