Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри музичного мистецтва і методики навчання > Квіти, виготовлені з тканини, фомірану та стрічок: в університеті проходила виставка декоративних композицій з елементами об’єму

Квіти – одне з найпрекрасніших творінь природи. Квіти завжди були, є і будуть невід’ємною частиною нашого життя. У рамках проведення Х Всеукраїнського історико-культурологічного форуму «Сікорські читання», 20 жовтня 2021 року, проходила виставка творчих робіт «Квіти» (декоративна композиція з елементами об’єму) під керівництвом старшого викладача кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Олени Шпитальової. Тут були представлені студентські роботи ІІ та ІІІ курсів з дисципліни «Флористичний дизайн».

Звертаючись до історії, дослідники доводять нам той факт, що у шумерських похованнях знаходили декоративні квіти з металів, ними був прикрашений головний убір в гробниці Пуабі, також знаходили й давні вази, що завершувались вишуканими горловинами, як вони вважали, призначеними для квітів. Мінойські фрески сповнені мотивами цвітіння, а еллінські образи часто доповнені заквітчаними та увінчаними силуетами. Еллінська пальмета досі є поширеним елементом орнаментації. Єгиптяни прикрашали квітами свої колони, храми і палаци. Говард Картер, археолог, що вів розкопки гробниці Тутанхамона був надзвичайно здивований і вкрай зворушений тим, що серед осліплюючого багатства і золота побачив віночок з польових квітів. Картини голландських художників захоплюють глядача неймовірними букетами де кожна пелюсточка витончено промальована.

Розглядаючи кожну експоновану композицію, можна з впевненістю говорити про те, що кожен здобувач намагався передати у своїх роботах красу квітки в різних матеріалах, використовуючи для цього тканину, фоміран, стрічки. Різне композиційне та кольорове рішення інтерпретується студентом по своєму, прослідковується індивідуальне бачення, що є надзвичайно важливим для майбутнього фахівця.

«Таке розмаїття, неповторність робіт створює гарний настрій. Можливо, після цієї виставки кожен для себе відкриє нове бачення на прості речі» переконані на нашій кафедрі.

 

Пресцентр кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання

Категорії