Майстер-клас з вибійки, виготовлення ляльки-мотанки та екскурсія музеєм: четвертий день проєкту «Університетська мобільніcть: MobileArt EDU CAMP»

Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини факультету > Майстер-клас з вибійки, виготовлення ляльки-мотанки та екскурсія музеєм: четвертий день проєкту «Університетська мобільніcть: MobileArt EDU CAMP»

Нині в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі триває реалізація проєкту «Університетська мобільніcть: MobileArt EDU CAMP», метою якого є обмін досвідом між представниками викладацької спільноти міст Ізмаїла та Переяслава. Ви уже знаєте, якими насиченими були перший, другий та третій дні колективного стажування. У четвер, 22 липня 2021 року був передостанній день, який учасники провели в Переяславі.

Розпочався він екскурсією в Меморіальний музей Григорія Сковороди де учасники проєкту взяли участь у майстер-класі з вибійки та ознайомилися із творами графіки та живопису. Варто відмітити, що ці картини експонуються для глядачів й демонструють колорит та атмосферу колегіуму, у якому викладав Григорій Савич.

Після цього гостям було запропоновано майстер-клас з виготовлення ниткової мотанки-сувеніру, яка є своєрідним оберегом і втіленням позитиву та характеру автора. Старша викладачка кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Інна Рубан розповіла про символіку, стилі та техніки створення сувенірної ляльки-мотанки, продемонструвала її види і зразки. Студенти та викладачі з захопленням включилися до творчого процесу, з великим задоволенням створювали образи різнобарвних та яскравих сувенірів.

Завершився цей день для гостей з Ізмаїлу вечірнім етюдом у Музеї народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини.

Нагадаємо, що проєкт відбувається за всебічної підтримки виконуючого обов’язки ректора Університету Григорія Сковороди в Переяславі, декана факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій, доктора історичних наук, кандидата політичних наук, доцента Віталія Коцура, проректора з міжнародних зв’язків та проектної діяльності, кандидата педагогічних наук, доцента Оксани Ковтун та кандидата педагогічних наук, професора, декана факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Наталії Ігнатенко.

Тетяна Носаченко,
кандидат педагогічних наук, доцент кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання, заступник завідувача кафедри,

Валентина Крикун,
аспірантка, викладач кафедри педагогіки, теорії і методики початкової освіти, керівник відділу міжнародних зв’язків

Недавні записи

Категорії