Факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології > > Новини кафедри музичного мистецтва і методики навчання > «Мої трави» – у книгозбірні експонується виставка акварельного живопису викладачки Ольги Стрілець

Уже кілька місяців, з 23 листопада 2020 р., коли в світі відзначався міжнародний день акварелі, започаткований відомим художником-акварелістом Альфредо Гуати Рохо, у читальній залі для викладачів імені Григорія Сковороди презентується  виставка творчих робіт кандидата педагогічних наук, доцента кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва нашого університету, членкині Спілки дизайнерів України Ольги Стрілець.

Роботи художниці  виконані у техніці «акварельний живопис», серед особливостей якої можна вирізнити прозорість, чистоту фарбового шару, крізь який просвічується фактура акварельного паперу.

 «Працюючи аквареллю, можна передати безліч кольорових відтінків, характер зображуваного, а найцінніше  це – подих і запах. Акварельні роботи не можливо скопіювати тому, що  кожен мазок є унікальним і неповторним. Цю техніку знали з найдавніші історичні часи, зокрема її використовували в Стародавньому Єгипті, Греції, Римі, Азії, а також у Європі» зазначає Ольга Володимирівна.

Завітайте до нашої книгозбірні після карантину, аби переконатися, що акварельні роботи Ольги Стрілець сповнені любові до всього, що проростає і наповнює землю новим життям, і новими пахощами. Поза тим, експоновані твори доповнили збірник поезії директорки нашої бібліотеки Ольги Шкири під назвою «Набутися з тобою».

 Прес-центр книгозбірні

Недавні записи

Категорії